Na lange tijd….

Na lange tijd eindelijk weer een blog! Het gekke in deze tijd is, dat je niet zoveel te doen hebt en er niet zoveel te beleven valt…. maar je komt tijd tekort! Herkenbaar?

Maar we zullen proberen om in een nutshell de afgelopen tijd te beschrijven.

Afgelopen winter hebben we genoten van de sprookjesachtige sneeuwlandschappen. Dat is erg fotogeniek.

Maar….als het in april nog sneeuwt, dan zien we het liever niet meer. Even ter illustratie: 21 april in no time een witte wereld onderweg van Sunne naar Munkfors. De dagen ervoor was het korte broeken weer.

In deze coronatijd komen we bijna nergens. Dan verzin je wat: een uitstapje naar Charlottenberg (vlakbij de Noorse grens) waar een heel groot winkelcentrum is. Maar nu is het er uitgestorven, want de Noren, die heel veel inkopen hier, zijn er niet. Grenzen hermetisch gesloten! Maar wij konden heerlijk ons gang gaan. Dit beviel zo goed dat we dit nog eens herhaald hebben.

Wat we verder deden: Jaap is de afgelopen maanden veel bezig geweest met zijn spoorbaan in zijn mancave. Ook de stamboom groeit nog steeds! Ik heb heel veel getekend. Portretten in potlood.

Ook Jan van Haasteren puzzels leggen is voor mij een leuk tijdverdrijf. Handwerken komt me nu de neus uit.

Soms gebeuren er onverwachte dingen. Op een dag was er een bootje op de rivier achter ons huis. De 2 mannen in het bootje waren aan het dreggen. Maar wat en hoe…. Geen idee! Maar het bleek dat ze een ontvanger zochten die dient om de zalmen te traceren die voorzien zijn van een transponder, als die er langskomt. Dat was kennelijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, want ze zijn daarna nog 2x terug geweest. De laatste keer met een duiker. Of het uiteindelijk gelukt is…. geen idee!

Een ander onverwachte gebeurtenis: brand aan de overkant van de weg. Dit was afgelopen zondag bij stralend zomer weer. De overburen waren afval aan het verbranden in een olievat. We kregen een appje van vriend Ernst. Die gaf aan dat het branden op een wat enge plek was. Toen Jaap ging kijken was er niemand te bekennen, terwijl de brand zich al buiten de ton uitbreidde. De mensen zelf bleken in de kelder aan het opruimen te zijn!! Toen ze de brand zagen, raakten ze in paniek, maar deden verder niets, Jaap belde 112 en die zouden direct komen. Maar het waaide behoorlijk en alles was kurkdroog. Dus nog maar even onze brandblusser leegspuiten. Ondertussen kwamen 2 bluswagens en een commandowagen. Later ook politie. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen!

Dat het ook anders kan bewees Jaap de vrijdag ervoor. Windstil was het en bij uitstek geschikt om de aardkelder af te branden. Maar eerst de waterslang uitleggen. Binnen 10 minuten was de heuvel kaal. Alles onder controle. Nu kan het groen weer tevoorschijn komen!

Afgelopen zaterdag zijn we naar Falun geweest! Naar Jasper, Malin en Alde. We verheugden ons er zeer op! We hadden ze sinds begin januari niet meer in het echt gezien. De hoofdzaak van deze dag was het vieren van Alde’s verjaardag. Zij was al op 11 maart 6 jaar geworden. Maar door de verhuizing naar een ander appartement was er nog geen tijd geweest om het te vieren. Wat was het een heerlijke dag! Het was ook fijn dat we al 3 weken geleden onze eerste Covid-19 vaccinatie gehad hadden. Dat gaf iets meer bewegingsvrijheid. Het was heel gezellig, met lekker weer, zalig eten,  maar vooral samen zijn! Met opa al begonnen om het Lego cadeau in elkaar te zetten en met oma gezellig nagels lakken. Het is ook zo heerlijk dat we veel dichter bij elkaar wonen. Nu kunnen we met gemak op één dag heen en terug! We gaan elkaar weer snel zien❤️

Ook er moesten er verder nog werkzaamheden verricht worden. Zoals het knotten van de twee bomen bij de voordeur. Dat is geen gemakkelijke klus. Maar Jaap heeft het, in etappes, geklaard, maar moest het wel met rugpijn bekopen. Geen wonder, want je moet soms gekke bewegingen maken. Nu de takken nog afvoeren!

Deze week ben ik voor darmonderzoek geweest, maar gelukkig zag alles er keurig uit. Alleen 2 poliepen weggehaald.

Dit was zo’n beetje het wel en wee van de afgelopen tijd. Niet heel spannend, maar dat hoeft niet altijd om het goed te hebben.

Op 1 juni krijgen we de 2e Covid-19 vaccinatie en men denkt hier dat rond die datum ook het digitale vaccinatiebewijs klaar zal zijn. De verwachting is dat het binnen de EU op of rond 26 juni ingevoerd zal worden, zodat er weer gereisd kan worden. We hopen het van harte, want dan valt er ook meer gezelligs te schrijven 😉

Hej då!

Truus

10 gedachten over “Na lange tijd….

 1. alles mooi omschreven met heel mooie foto”s. Hopenlijk gaan de grenzen in juni weer open en kunnen wij het met eigen oogen bekijken.

  Like

 2. Hé. Leuk om weer de lotgevallen van Truus en Jaap te lezen. Idd je maakt weinig mee in deze tijd!!! Maar dat komt wel weer!!! Groeten uit Geesbrug!!!

  Like

 3. Heel herkenbaar wat je schrijft Truus! Voor ons geldt ook dat we slechts praten met anderen over de heg en bijna niemand thuis ontvangen. Af en toe een uitstapje, in de tuin werken etc. Maar wat heb jij een leuke hobby met dat tekenen. Mijn opa van moederskant kon ook goed schilderen, helaas heb ik die genen niet overgekregen. Wij hebben twee kinderen in NL eentje in Engeland en net als jullie ook eentje in de buurt en ik moet zeggen dat we dat ook wel heel leuk vinden. Af en toe gaan we naar elkaar toe. Nu Gerrit al de vaccinatie heeft gehad en ik wellicht binnenkort aan de beurt ben doe je dat soort dingen ook ietsje gemakkelijker. We hopen maar dat het gewone leven beetje bij beetje weer terugkomt. Hartelijke groet, Johanna

  Like

  1. Hej Johanna, Bedankt voor jou leuke reactie. Ja het is echt fijn dat de vaccinaties opschieten. Värmland doet het erg goed . Deze week Torsby de meest gevaccineerden in het hele land. Hagfors op 2 en Munkfors op 5. Prima hè? Tekenen is mijn late roeping. Ik kon het absoluut niet toen ik jonger was. Dus er gloort hoop Johanna.

   Hartelijke groet, ook aan Gerrit. Truus

   Like

 4. Leuk om te lezen en iets te horen en zien over jullie.
  Wij zijn vorige vrijdag 16 april grootouders geworden ,alles vlot verlopen

  En misschien lopen we elkaander tegen het lijf van de zomer in Munkfors

  groetjes,Ludo en Danny

  Like

 5. leuk om jullie nu zo te volgen – eigenlijk al best een lang verleden met wisselend contact maar wel steeds weer.
  In het Harfsense is het ook heel rustig, met nauwelijks een bezoeker – ja een ‘buurman’ die hier zijn postadres heeft, en een wasje draait. De kinderen komen niet. deels uit voorzorg, deels omdat het niet gaat want in Noorwegen wonend. Allebei kregen we al tweemaal Pfizer, zijn ook iets ouder dan jullie. Nadat begin maart onze Newfoundlander, hoogbejaard – ruim 13 – was gestorven, probeerden we te wennen aan een hondloos leven. Dat was van korte duur: nu logeert een jonge dame, zelfde ras, bij ons. Baasjes ziek – nee, geen covid-19.
  Wij hadden ook sneeuw, zowel in Onstwedde als in Harfsen, niet zo spectaculair als bij jullie maar wel fraai.!!!!
  magda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: