Einde en begin…..

Het jaar ligt haast nog maagdelijk aan onze voeten. We weten nog niet wat voor ons ligt, maar we gaan er maar van uit dat het een beter jaar wordt dan 2020! We hopen dat de eerste week in het nieuwe jaar voor iedereen naar wens is verlopen.

Met deze tekst begon ik de blog van 10 januari vorig jaar! Maar deze regels zijn ook nu nog steeds van toepassing. Ook maagdelijk is het sneeuwdek dat gisteren en zelfs vanmorgen is gevallen. Maar Jaap heeft het luie zweet er weer uitgewerkt met sneeuwruimen. Dit keer zonder de helse machine, de snöslunga, maar met de hand! Wel met een super goede schuiver, maar de sneeuw hoeveelheid en de te ruimen meters zijn aanzienlijk. Dus Chapeau!!

Maar laten we de maand december even onder de loep nemen.

De winter is dit jaar vroeg ingevallen. Al in november hadden we temperaturen van -20. Dit zette zich voort in december, maar ook hadden we veel zachtere dagen, maar niet echt dooi. Veel sneeuw hadden we niet, maar het was wel steeds wit. Nu ligt er ca. 15 cm.

Op 3 december kwamen Jasper, Malin en Alde bij ons om Sinterklaas te vieren in het weekend. Ik had Sint geschreven dat Alde en familie in Munkfors zouden zijn. Dit ter geruststelling van Alde😁.

Voordat Sinterklaas kwam hebben we nog allerlei andere leuke dingen gedaan, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien.

En ja hoor, aan het eind van de middag op 4 december werd er op de deur gebonst en stonden er maar liefst 3 grote zakken! Het werd een heerlijk avondje, en Alde vond haar laatste cadeau, een heuse naaimachine, top! Het moest gelijk worden gebruikt.

De volgende dag gingen ze weer naar huis, nadat we bij de pizzeria (het enige op zondag geopende restaurant in Munkfors) gegeten hadden.

Op 8 december gingen we naar Karlstad, naar het theater. Ons koor kreeg dit aangeboden van de kerk. Ook Jaap kon mee, want er waren een aantal afzeggingen. Eerlijk gezegd zaten we er, gezien corona, niet echt op te wachten. Maar goed. Wel werd bij binnenkomst iedereen gecheckt op QR en ID. Maar toch was het vol en druk. Het voelde niet echt fijn, maar de voorstelling was leuk.

Die week ook de kerstboom gezet en het huis in kerstsfeer gebracht. Jaap had de tuin voor zijn rekening genomen. Het zag er allemaal weer naar tevredenheid uit.

Om nog even in de kerstsfeer te komen, gingen we een week voor Kerst nog naar een kerstmarktje op Rotnäs Gård. Dit is een boerderij met een interieurwinkel en een restaurantje. Daar hadden ze gedurende de vier adventsweekenden een kerstmarkt. Ik had dit gezien op Facebook en het zag er erg leuk uit. Dus…maar eens gaan kijken, samen met Daan en Liesbeth. De boederij ligt echt in “The Middle of Nowhere” . En oh…wat een sfeer! Er was geen sprake van een massa mensen, maar gezellige drukte! En het weer werkte ook erg mee! Een topdag!

Voor kerst zijn we nog naar Karlstad geweest voor de kerstboodschappen. De drukte in de supermarkten is niet te vergelijken met de drukte in Nederland. Hier kunt je nog fatsoenlijk overal bij en geen ellenlange rijen voor de kassa.

Voor kerstavond hadden we een afspraak gemaakt met Daan, Liesbeth, Ernst en Marja om samen een etentje te hebben. We hadden afgesproken dat ieder stel een gang zou verzorgen. Het dinertje zou hier plaats vinden. Marja en Ernst verzorgden een heerlijk voorgerecht, wij het hoofdgerecht en Daan en Lies het dessert. Wat was het heerlijk en gezellig. We hebben lekker lang getafeld.

De kerstdagen zelf waren Jaap en ik samen. Eerste kerstdag was het prachtig, maar heel koud weer. We maakten een mooi rondritje met de auto. Warme chocolademelk en kerstkransjes mee😉. Verder heel lekker gezellig thuis geweest.

Donderdag voor oudjaar reden we richting Falun om bij Jasper, Malin en Alde te logeren en oud en nieuw te vieren. Zo gezellig! Oudjaarsdag oliebollen gebakken. En gegourmet.

Even voor 24.00 uur met glazen en bubbels naar buiten gegaan, in de forse kou, en naar het mooie siervuurwerk gekeken. Hier wordt eigenlijk niet geknald, en dat vind ik heerlijk! Toen we weer binnen waren was het tijd voor Alde om naar bed te gaan. En niet zo heel veel later, gingen wij er achteraan 😴.

Nieuwjaarsdag lekker gezellig doorgebracht met spelletjes en dergelijke. In de middag nog even naar de springschans en gereden. Een prachtig uitzicht over de stad. Daarna weer lekker thuis komen in de warmte.

’s Avonds speelden we het spel “Ticket to Ride” dat de Sint ons gaf.  Een superleuk spel! Toen we rond 24.00 naar bed gingen, sneeuwde het enorm en het joeg rond het huis! Dat beloofde wat!

De volgende morgen was het weer rustig buiten en de sneeuwruimer had zijn werk gedaan. Dat is toch een voordeel van een appartement 😁. Ook dit was weer een gezellige dag met tal van spelletjes en activiteiten. Later in de middag gingen we de stad in om te eten. Wij waren vrij vroeg en de eerste gasten. Dus het was niet moeilijk om de corona afstand te houden. Thuis gekomen ging Alde al snel naar bed. De volgende morgen naar de buitenschoolse opvang en om 07.00 uur de deur uit samen met Malin en Jasper, die ook werk en afspraken hadden. Wij namen afscheid van elkaar en gingen toen ontbijten en de boel inpakken. Rond 09.15 vertrokken we. Gelukkig waren de wegen goed. Onderweg nog even boodschappen gedaan en rond de middag waren we weer thuis. We hebben ervan genoten!

En zo zit de eerste week van het jaar er weer op. Ook deze week verliep lekker. Donderdag kwam de vraag of we zin hadden om te komen eten bij Philia en Patrick samen met dochter en vriend. Zij genoten van een vakantie in Mossängen. Dat leek ons heel gezellig, en dat was het ook! Later nog tot tegen Middernacht spelletjes gespeeld. Leuk!

Vrijdagavond naar Daan en Liesbeth voor een borrel, met koffie vooraf. Ook dit was weer super gezellig!

Het is deze tijden toch belangrijk om te genieten van de mogelijkheden die zich voordoen. Het gaat er niet meer om wat je niet hebt, maar wel om wat je wel hebt!

Want ook corona bereikt ook hier recordhoogtes en zullen wel zien hoe dat verder verloopt.

Een fijne voortzetting van dit jaar!

Hej då!

Truus en Jaap

12 gedachten over “Einde en begin…..

 1. Leuke beschrijving van jullie belevenissen. Jullie ook nog een fleurig en gezond 2022 toegewenst.
  Groetnis uit … Mossängen … waar het leven goed is.
  Philip & Ina

  Geliked door 2 people

 2. Ha jongelui,
  Van harte dank voor jullie leuke verslag. Douze points!
  Vanuit Assen een hartelijke groet en een mooi en vooral gezond jaar toegewenst!
  De Hanenbergen

  Geliked door 2 people

 3. Was weer een leuke blog. Lief meisje die Alde. Wij hebben ook nog twee jonge kleinkinderen van 6 en 9 jaar. Ze logeerden van de week hier omdat de scholen gesloten zijn. Zijn vandaag weer open gelukkig. Die foto’s doen ons weer denken aan de vakanties in Orsa en Mariannelund met onze kinderen. Heb daar nog veel geschaatst en met de auto over het ijs gereden. Groetjes en een gezond 2022. Henk en Judith Koehorst

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: