Maagdelijk

Het jaar ligt haast nog maagdelijk aan onze voeten. We weten nog niet wat voor ons ligt, maar we gaan er maar van uit dat het een beter jaar wordt dan 2020!

We hopen dat de eerste week in het nieuwe jaar voor iedereen naar wens is verlopen.

Voor ons wel! We hebben genoten van een super gezellige week, die begon op 30 december. Voor het eerst zagen we Alde en Jasper weer sinds begin september en Malin sinds augustus. Zij kwamen nu voor enkele dagen, maar logeerden niet bij ons. We hadden de mogelijkheid om het huis van Erik en Angélique te lenen, waar zij konden wonen! Dat was in ieder geval meer Coronaproof. Maar het was veel meer dan dat! Voor Jasper, Malin en Alde was het vakantie! En voor ons was het heerlijk om ’s morgens lekker lui de dag te starten en ’s avonds laat nog lekker bij te komen. Bedankt lieve Erik en Angélique!

We hebben deze dagen van alles gedaan! Sinterklaas gevierd op oudjaarsdag, de op Sinterklaasavond bezorgde cadeautjes lagen nog mooi in de zak te wachten. Alde vond het wel knap van ons dat we de pakjes niet al uitgepakt hadden!😁 Verder knutselen, tekenen, met Lego gespeeld, mooie films gekeken, met de slee van de helling af (er lag een dun laagje sneeuw), oliebollen gebakken ( en gegeten), spelletjes gedaan en lekker gegeten samen!

Ook vond Alde het erg mooi dat ik haar heb geleerd hoe je moet haken. Ze zei zelf: “Ik kan het nog niet helemaal, maar dat komt nog,”😄

Het beviel allemaal zo goed dat ze tot woensdag zijn gebleven in plaats van maandag! Donderdag vond ik het, ondanks dat Jaap en ik druk bezig geweest waren, wel heel erg stil!

Ondertussen zijn de kerst spullen uit huis verdwenen en is alles weer tip top schoon en fris. Heerlijk weer. Hier in Zweden houden ze vaak een grote schoonmaak voor de kerst, maar dat vind ik persoonlijk niks.

De sneeuw die nieuwjaarsdag viel, ligt er nog steeds, maar vannacht is er een mooie laag bij gekomen en morgen en dinxdag komt er nog meer. Het is echt poedersuiker land! Zo mooi maagdelijk wit! Daar brengt Jaap nu verandering in, want de sneeuw moet geruimd worden! De komende week zal het koud blijven tot –12, dus de sneeuw blijft nog wel een poosje!

Met corona is het hier in Munkfors goed te doen. Weinig besmettingen hier vergeleken met de omringende gemeenten. Daarbij is Värmland ook relatief minder getroffen dan de andere regio´s. Dus het is nog goed te doen. Maar het is nog steeds: Stay safe, stay at home!

Lieve groet van ons!

8 gedachten over “Maagdelijk

 1. We hopen met jullie dat het dit jaar beter gaat en dat kinderen en kleinkinderen weer geknuffeld mogen worden.
  Wat wonen jullie daar toch prachtig. En wat is Alde al weer groot!! Het gaat ook zo snel. Die van ons zijn al weer 11 en bijna 14. Geniet van het leven. Groetjes Rob en Doetie

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat heerlijk om weer iets lezen over jullie wel en wee. Wat leuk Truus om Alde de kunst van het haken bij te brengen en fijn dat ze het ook nog leuk vindt. Super mooi gezicht die sneeuw maar hou het maar lekker in Zweden😂

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier is alles lockdown. Kleinkinderen logeren bij ons omdat de scholen dicht zijn en omdat hun ouders vaak overdag moeten werken en niet mogen thuiswerken. Wel oppassen met besmetting maar ja je moet wat.Ben bijna 88 en Judith iets jonger maar ja, je gaat maar een keer dood. Mooi dat het jullie goed gaat in Zweden. Onze vrienden in Mariannelund zijn jammer genoeg overleden, dus daar hoeven we ook niet meer naar toe.
  Groetjes, Henk en Judith.

  Geliked door 1 persoon

 4. Altijd gezellig jullie verhaal te lezen.. zo blijven we goed bij…. en zo leuk Alde te zien groeien, hoewel we haar nog nooit in het echt gezien hebben… enne.. sterkte met sneeuwruimen… dat is hier in de flat handiger…. we houden dat onszelf maar voor, want we zijn stiekem ook best jaloers..

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi plekje het lijkt op altijd vakantie wij hopen dit jaar aan te komen als het corona tenminste toelaat
  Groetjes vanuit Hoogeveen

  Like

 6. lieve jaap en familie,
  wat een mooie foto”s! hier gaat het land weer open, wat ook moet want we zijn er zo klaar mee. alles loopt hier goed, hard aan het werk en we halen nog steeds veel plezier uit ” de wereld van papier” maar wel moe van de routine en het missen van de mensen. we are alive and kicking! de hoop en het vooruitzicht dat iedereen weer gezellig bij elkaar kan zijn en komen is erg belangrijk, perspectief noemt de overheid in nederland dit. mooi om te zien dat jullie nog altijd de juiste keuze
  hebben gemaakt om daar een nieuw leven op te bouwen. voor allemaal een dikke papierzoen! astrid

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: