Deze zomer…

Onze laatste blog plaatsten we op 22 juni, het begin van de zomer. Nu zitten we bijna in de herfst, dus hoognodig tijd voor een zomerblog!

Wij hebben hier een prachtige zomer gehad! We zagen ook het weer in Nederland en daarbij vergeleken was het hier supermooi.

Half juli kregen we bezoek van Bente en Bart, die zijn drone mee had en daarmee prachtige foto’s van ons huis heeft gemaakt.

We hebben overigens deze maanden heel veel bezoek gehad en zijn op bezoek geweest, en daar genoten we zeer van.

Uitstapjes hebben we ook veel gemaakt, soms met z’n tweeën soms met vier.

Met Jan en Annie gingen we naar Arvika om weer heerlijk te genieten van een lunch bij Sågudden. Maar op de weg er naartoe ook koffie gedronken op het prachtige plekje bij Renstad. Met ook weer geweldig weer.

Later in de maand maar weer eens de caravan gepakt en een paar dagen in Varnäs (boven Stöllet) gestaan. Met een verkoelende duik voor de deur 😁

De bedoeling was dat we zaterdags  door zouden gaan naar Borlänge, om van daaruit Jasper en Alde op te halen. Maar dat liep anders. Één steunpoot van de caravan wilde niet meer ingedraaid worden. Hetgeen met hulp en veel kracht toch gelukte, maar de schroefas was krom en het was niet zeker of die nog goed zou werken.  Toen maar besloten om terug naar huis te gaan, en op maandag met de auto naar Borlänge te gaan. De reden dat Malin niet met ons mee terugging was werk (nieuwe baan en nog geen vakantiedagen). Na lekker samen gegeten te hebben, vertrokken we weer richting Munkfors.

Ook mochten we bij Suzanne komkommers uit de kas komen halen. Zoon Matthijs gaf een rondleiding en liet delen van zijn natuurverzameling zien.

We hadden een geweldige week samen, met veel afwisseling. Een speeltuin, gezellig uit eten, knutselen, zwemmen, met Lego bouwen en met de caravan op stap naar Rådastrands Camping. Het weer was helaas juist deze dagen niet geweldig, maar we hebben er wel van genoten.

Alde en Jasper hebben ook nog heerlijk gekookt en chocoladebollen gemaakt. Dus een goed gevuld programma! Op de zondag gingen we richting Kopparberg, waar we Malin weer zouden treffen bij Källmans Skogscafe, een zomercafé op een prachtige plek midden in de bossen, met een schitterende tuin! Daarna nog naar een oude zilvermijn geweest, waar het uitzicht heel mooi was. Toen was het weer tijd om afscheid te nemen. We konden terug zien op een superleuke week! ❤️

(Klik op de foto’s om te vergroten)

Maar we gingen gewoon door met gezellige dingen. Samen met Erik en Angélique ijs eten bij de hembygdsgård in Sunne, en daarna naar Tossebergs Klätten. Wat een uitzicht daar weer! En weer heerlijk weer! Genieten!!

Ondertussen zijn we op 15 augustus. En weer een gezellige uitstap met Daan en Liesbeth. Via binnendoor wegen naar Gräsmark. Een eerste stop bij Ransbysäter, bij de Duitse bakker in het bos bij de de watermolen in Björkaälv. Wat een prachtig plekje met ook nog eens koffie en versgebakken lekkers.

Daarna naar Gräsmark waar we gingen lunchen (warm eten) bij “Kalasmakeriet”, een voormalige Prästgård (domineeswoning) met uitzicht op het meer en de kerk. Het eten was uiterst royaal en smakelijk!

Daarna nog even naar de kapper, en goed geknipt kwamen we voldaan weer thuis 😁

Een paar dagen later waren we weer op weg voor een bezoek van een paar dagen aan Växsjö, waar we 2 nachten een hotel geboekt hadden. De weg ernaar toe was mooi! Een koffiestop bij het Götakanaal, dat we nog een tijd gevolgd hebben.

Om de middag waren we in Hjo. Heerlijk gelegen aan het Vättern. Het is een meer, maar zo groot, dat het een zee lijkt. We lunchten daar en genoten ook van heerlijk ijs. Een wandeling was ook wel even lekker, want we hadden nog een stukje te gaan.

Het hotel was een aangename verrassing! Alles net gerenoveerd en mooi ingericht en een hartelijke ontvangst. Het hotel was heel dicht bij het centrum. Een leuke gezellige stad!

Na een heerlijke nacht en lekker ontbijt op weg naar Kronobergs slott, een slotruïne. Fotogeniek is dat altijd. Er stond een prachtige boom die waarschijnlijk heel veel heeft ”gezien”. Koffie was er niet te krijgen om 11 uur, maar pas om 12 uur. NB: personeel liep er gewoon rond …. Commercie….commercie🤔

Dus door naar een volgende plek. Een werkelijk schitterende plek met een mooie watermolen!

Hier hebben we rondgelopen en foto’s gemaakt, maar ook hier geen koffie 😉 maar…. daarna naar een heel leuk café “Svenska Tanternas trädgårdscafé”.

Hier lekker in de zon genoten en weer opgeladen voor een bezoek aan Huseby Bruk. Een landgoed met een historische ijzerindustrie, met prachtige gebouwen, parken en tuinen. Daar heerlijk rondgelopen. De dag vorderde al behoorlijk.

Tijd om terug te gaan naar het hotel. In de avond gezellig gegeten in een mooi restaurant. De volgende morgen was het alweer tijd om in te pakken. Na het ontbijt vertrokken we richting Gränna. Daar zijn we alleen maar doorgereden, want het was er bomvol toeristen!

Doorgereden naar Vadstena waar het gezellig druk was. Jaap is het slot rondgelopen en ik genoot even van een loppis en kocht er een prachtige vaas en mooie schoenen. Vervolgens heerlijk geluncht op het overdekte plein. Daarna nog de benen gestrekt met een lekkere wandeling. Het weer was nog steeds super! En thuisgekomen genoten we nog na! Heerlijke dagen!

Zaterdag 4 september. Vandaag doen we wat al lang in het vat zat, n.l. pannenkoeken bakken op een vuurtje buiten. Samen met Daan en Liesbeth en Jan en Annie. De bedoeling was: Stor En, maar daar zat al een grote familie. Dus omdraaien en terug het stoffige pad af. De volgende optie was: Lakenesjön. En daar hadden we geluk. Helemaal vrij, met een topuitzicht! Wat een feestje, zo gezellig en….. lekker! Dit is altijd een succes!

Maar nu naar het hier en nu…. de keuken is half gesloopt en de helft van de nieuwe kastjes is in elkaar gezet. Het wordt al een beetje kamperen in huis.

De volgende blog zul je zien hoe het verder gaat met de plaatsing e.d.

Hej då!

Jaap & Truus

4 gedachten over “Deze zomer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: